dimecres, 2 de març del 2011

Cavall Fort: el còmic i les TIC

Des de l'institut treballem la revista Cavall fort a 1r d'ESO en una optativa. Aprofitaré el recurs TIC Toondoo (www.toondoo.com) per tal que l'alumnat creï els seus propis còmics després d'haver llegit i analitzat els que ens presenta la revista.

Objectius
-Conèixer el món de la revista Cavall Fort fent ells mateixos un còmic seguint les línies pròpies d'algun dels clàssics de Cavall Fort.
- Aprendre a construir diàlegs i relacionar imatges amb textos de forma lúdica i senzilla.

Continguts
-El còmic

Metodologia
Durant dues sessions l'alumnat analitzarà a partir de les revistes quins són els còmics que apareixen a Cavall Fort, com són, què ens expliquen,... A continuació durant dues sessions més crearan els seus còmics: en la primera sessió hauran de fer un còmic a partir d'una de les històries de la revista i en la segona hauran de fer un còmic sense indicacions i crear després una història. Finalment dedicarem una sessió a projectar els còmics de tots els alumnes i escollir quins són els que formaran part de la revista que editarem nosaltres.

Criteris d'avaluació
Es valorarà la capacitat de plasmar des del còmic allò que volen expressar. Tindrà importància que aprenguin a usar el Toondoo com a eina d'aprenentatge tot provant les diferents opcions que ens ofereix.

1 comentari:

  1. Fantàstic!
    Això sí que és una mini-mini unitat didàctica. Ja veuràs com surten còmics molt ben treballats.
    Sort!

    ResponElimina